Finans Analisti Ä°slam Memiş “Ä°ndirimler devam edecek” diyerek sinyali verdi: “Hızlı davranmak gerekiyor”

Finans Analisti Ä°slam Memiş, piyasalardaki son durumu Haber Global’e değerlendirdi. Borsadaki düşüşlerin son 1 aydır devam ettiğini belirten Memiş, “Son 1 aydır borsa tarafında düşüşler halen devam ediyor. 8821 puanda borsa. 8400-9400 aralığında yıl sonuna kadar oyalanmasını bekliyoruz. En önemli sebeplerinden biri, borsa yatırımcısının güvenini kaybetmesi. Yeni yatırımcı borsa tarafından uzaklaşıyor. Jeopolitik gerilimler de yabancıların çıkışını hızlandırıyor. Birçok etken belirsiz. Bu devam ettikçe borsadan çıkıp, faizden çıkıp, döviz ve altına kaymalar da başladı. Tarım emtiaları alternatifleri var. Bunu değerlendirebilir yatırımcılar” diye konuştu.

“YENÄ°DEN REKORLAR GÖRECEĞİZ”

Altında orta ve uzun vadede pozitif eğilimin devam edeceğini beklediklerini ifade eden Ä°slam Memiş, “Altın tarafında orta ve uzun vadede beklentimiz pozitif yönde devam ediyor. Bugün de yükselişle güne başladı. Geçen hafta düşüşteydi. 2680 dolar ons altın var, gram altın 3067 lira. 3015’e kadar gerilemişti. 2980-3080 aralığını takip ediyoruz gram altında. Ons altında 2680 seviyesini takip ediyoruz. Ekimdeki düşüşler kalıcı olmayacak. Yeniden rekorlar göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

“TALEP DEVAM EDÄ°YOR”

Merkez bankalarının fiziki taleplerinin devam ettiğini belirten Memiş değerlendirmelerini şöyle noktaladı: 

Merkez bankalarının faiz indirimleri devam edecek, bu da altın fiyatlarını pozitif etkiliyor. Merkez bankalarının fiziki talebi devam ediyor. Alım için hızlı davranmak gerekiyor. Euro, dolara kıyasla aşırı değer kaybediyor. Avrupa Merkez Bankası’ndan 25 baz puanlık indirim bekliyoruz. Euro/dolar paritesinde yukarıda 1.10, aşağıda 1.05 seviyesi var. Dolar/TL kurunda da yıl sonu beklentimiz pozitif yönde devam ediyor.

Kripto paralarda da 55-68 bin dolar aralığını takip etmeye devam ediyoruz.

Yorum yapın